Partners in Administraties nieuwsbrief  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
webversie | uitschrijven | profiel updaten
Home | Contact 25/01/2021
Header afbeelding

Controle gebruik bestelauto moet tijdig, aldus de rechter

Als u of een van uw werknemers een bestelauto alleen zakelijk gebruikt, vervalt de privébijtelling. De inspecteur kan controleren of de bestelauto ook privé gebruikt wordt, maar dit moet wel tijdig gebeuren. Wat betekent dat nu?

Lees meer

Buiten de deur eten en drinken?

Met klanten, relaties, personeelsleden, de klantmanager van de bank of uw adviseur gaat u natuurlijk ook wel eens buiten de deur een vorkje prikken, een bakkie doen of naborrelen na een goede deal. Hoe gaat u daar fiscaal mee om?

Lees meer

Als ondernemer lid van vakbond, aftrekbaar?

Ook ondernemers. Tegenwoordig kunnen ook ondernemers lid zijn van een vakbond. De FNV heeft zelfs een eigen vakbond voor zzp’ers.

Lees meer

De studiekosten van uw kind in aftrek als bedrijfskosten?

Studerende kinderen kosten een vermogen. Er is in veel gevallen gelukkig studiefinanciering mogelijk, al zorgt dat wel voor een studieschuld. Is het voor u als ondernemer mogelijk om uw kind tegemoet te komen in de studiekosten?

Lees meer

Waarom nog in 2018 elektrische auto kopen?

De steeds veranderende regels omtrent de auto van de zaak zorgen ervoor dat de koop van een elektrische auto fiscaal steeds aantrekkelijker is, of is dat een misverstand? Wat als u besluit er in 2018 nog eentje te kopen, wat dan?

Lees meer

Zijn ritjes naar de golfclub zakelijk?

De bijtelling voor de auto van de zaak is niet aan de orde als u met de auto maximaal 500 km per jaar privé rijdt. Maar wanneer is een rit privé? Behoort daartoe ook een rit naar de golfclub voor een zakelijke afspraak? Of toch niet?

Lees meer

Hoeveel geld mag u in kas hebben?

Als ondernemer heeft u liquide middelen nodig om uw lopende uitgaven en investeringen te doen. Uiteraard moet u ook wat reserves hebben. Waar ligt de grens? De rechter heeft daarover onlangs een interessante uitspraak gedaan.

Lees meer

Beland niet ongemerkt in een btw-carrousel

De fiscus is onverbiddelijk als het gaat om btw-carrouselfraude. Wist u dat u daar ook onbedoeld de dupe van kunt worden? Op dat soort gedonder zit u niet te wachten natuurlijk. Hoe werkt dat en belangrijker, hoe voorkomt u zoiets?

Lees meer

Investeren in een nieuwe website?

Stel, u moet, om uw website na 1 november nog actief te houden (door nieuwe veiligheidsregels), deze aanpassen of vervangen. Kunt u daar fiscaal iets mee?

Lees meer

Afmelden | Disclaimer facebook icoon twitter icoon youtube icoon
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven voor de Partners in Administraties nieuwsbrief met e-mailadres . Als u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen kunt u zich uitschrijven