“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Investeren in een nieuwe website?

Nieuwste veiligheidsregels? Om de veiligheid van uw website zo veel mogelijk te kunnen garanderen, maken domeinhosts gebruik van de nieuwste software op hun servers, waaronder ook de nieuwste PHP (Hypertext Preprocessor)-versie. Zo werken de meeste webhosts na 1 november 2018 niet meer met verouderde versies van PHP en zal de nieuwe standaard bij de meeste hosts minimaal PHP 7.1 zijn.

Dus investeren? Omdat niet iedere website compatible is met de nieuwste PHP-versie, kan het zijn dat bepaalde functionaliteiten op uw website niet meer naar behoren werken. In veel gevallen kan dit opgelost worden middels een kleine update van uw website. In het slechtste geval echter volstaat een update niet en is er nader onderzoek nodig. Zo kan het zelfs zijn dat investeren in een nieuwe website nodig is.

Wanneer ‘onderhoud’? De kosten die u maakt voor het onderhoud van uw website (dus ook voor de update van uw website) mag u boeken als kosten. Deze onderhoudskosten worden namelijk gemaakt met als doel het in stand houden van uw website. Tip.  Ineens van de winst aftrekken mag ook als de onderhoudskosten meer bedragen dan € 450,- excl. btw.

Wanneerinvestering’? Laat u een nieuwe website maken voor uw bedrijf en bedragen de kosten hiervan € 450,- excl. btw of meer? Dan moet dit worden aangemerkt als investering in een bedrijfsmiddel . Over dit bedrijfsmiddel dient u dan af te schrijven. Let op.  De grens van € 450,- excl. btw geldt voor ondernemers die btw-plichtig zijn. Bent u vrijgesteld van btw, dan geldt hetzelfde bedrag, maar dan inclusief btw.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Wordt de website met de koop uw eigendom? Claim dan de KIA (maximaal 28%) als u in 2018 meer dan € 2.300,- en niet meer dan € 314.673,- excl. btw investeert in bedrijfsmiddelen. Let op.  Bent u echter verplicht om naast de eenmalige kosten maandelijks of jaarlijks voor het gebruik van de website een bedrag te betalen aan de websitebouwer, dan is er géén sprake van koop maar van huur en kunt u geen KIA claimen.

Investeert u in een nieuwe website (€ 450,- excl. btw of meer) en wordt deze uw eigendom, claim dan max. 28% Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. bron:indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl