Partners in Administraties nieuwsbrief
webversie | uitschrijven | profiel updaten
Home | Contact 02/06/2020
Header afbeelding

“Ik wil helemaal geen BIZ-heffing!”

Als ondernemers hun vestigingsgebied een push willen geven, wordt er bij de gemeente vaak aangedrongen op invoering van een BIZ-heffing. Wat nu als u helemaal geen BIZ-heffing en vooral geen bezwaar en beroep wilt?

Uw toekomst van belang bij aanschaf van een bestelauto

Stel, u heeft plannen om een bestelauto aan te schaffen. Waarom is het dan van belang om te weten hoe lang u mogelijk nog ondernemer blijft? Wat heeft dat met elkaar te maken en hoe voorkomt u problemen met de fiscus?

Lees meer

Zelfstandigen inhuren, blijf waakzaam!

De fiscus heeft onlangs haar onderzoeksbevindingen in het Toezichtsplan Arbeidsrelaties bekendgemaakt. Welke belangrijke lering is daar voor u uit te trekken?

Lees meer

Uw bankrekening, wie kijkt er mee?

Automatisch opvragen. Voor 1 januari 2020 moeten de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie, de politie en bijzondere opsporingsdiensten geautomatiseerd bankgegevens bij Nederlandse banken kunnen opvragen. Als de overheid op dit moment gegevens wil inzien, gaat dit meestal handmatig en op individuele basis.

Lees meer

Loonkostenvoordelen (LIV en LKV) 2018 checken

Iedere werkgever krijgt van het UWV een overzicht met de voorlopige berekening hoe het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het loonkostenvoordeel (LKV) over 2018 is toegepast. Wat moet u doen, waarom en tot wanneer?

Lees meer

Gratis goederen leveren, wat met de btw?

Als ondernemer bent u verplicht btw te berekenen over door u geleverde goederen en diensten. Wat als u gratis goederen levert, hoe moet u dan de btw berekenen? Of is er ook een vrijstelling?

Lees meer

Maximaal voordeel scholingskosten

Scholingskosten kunt u als persoonsgebonden aftrek opnemen in uw aangifte inkomstenbelasting. Het is echter ook mogelijk dergelijke kosten op te voeren in uw onderneming. Hoe zit dat? Welke optie levert het beste fiscale resultaat op?

Lees meer

Wanneer verjaren uw vorderingen?

Vorderingen ontvangen is niet alleen voor de omzetbelasting van belang. Ook als IB-ondernemer heeft u er alle belang bij dat uw vordering niet verjaart. U loopt immers winst mis. Hoe zit het met verjaring bij zakelijke en particuliere klanten?

Lees meer

Afmelden | Disclaimer facebook icoon twitter icoon youtube icoon
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven voor de Partners in Administraties nieuwsbrief met e-mailadres . Als u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen kunt u zich uitschrijven