Partners in Administraties nieuwsbrief  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
webversie | uitschrijven | profiel updaten
Home | Contact 25/01/2021
Header afbeelding

Voorlopige aanslag 2019 binnen?

Bij de meesten is de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2019 op de mat gevallen. Wat als die te hoog of te laag is vastgesteld door de fiscus?

Lees meer

Ondernemersaftrek, welke uren tellen er mee?

Zoals bekend, is de ondernemersaftrek een flinke aftrekpost. De Belastingdienst reserveert deze dan ook alleen voor ‘echte’ ondernemers die ten minste 1.225 uur aan hun onderneming besteden. Wat moet u weten over dit urencriterium?

Lees meer

Aandachtspunten belastingaangifte 2018

Aangifteseizoen. Binnenkort begint het ‘aangifteseizoen’ weer. In principe moet uw aangifte inkomstenbelasting 2018 voor 1 mei 2019 bij de Belastingdienst zijn ingediend. Deze termijn kan door het aanvragen van uitstel worden verlengd. Om u alvast in de juiste ‘stemming’ te brengen heeft de Belastingdienst in twee handreikingen de tien belangrijkste aandachtspunten voor dit aangiftejaar bekendgemaakt.

Lees meer

Postbusnummer als adres op factuur, mag dat?

Voor de btw is een juiste factuur van essentieel belang. De factuur moet aan een aantal vereisten voldoen. Een veelgestelde vraag is of het vermelden van een postbusnummer voldoende is om aan de factuurvereisten te voldoen.

Lees meer

Nieuw als de eenmanszaak zelf btw-aangifte doet!

Vanaf 3 januari 2019. Heeft u een eenmanszaak (dus ook als u zzp’er bent), dan kunt u vanaf 3 januari 2019 de btw-aangifte doen in ‘Mijn Belastingdienst Zakelijk’, het nieuwe portaal voor ondernemers. U kunt dan via https://bit.ly/2ASxgT5 inloggen met uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord. Tip. Later in 2019 kunt u hier ook terecht voor de aangifte loonheffingen.

Lees meer

Starten met ondernemen, welke btw is wanneer aftrekbaar?

Soms gaat er heel wat aan vooraf, voordat een onderneming uiteindelijk echt van start gaat. Soms worden daar ook de nodige kosten voor gemaakt. Wat doet u met de btw op deze kosten? Wat is het gevolg van een recente wetsaanpassing?

Lees meer

Privégoederen gebruiken in uw onderneming?

Indien u als ondernemer kosten voor uw onderneming maakt, dan zijn deze kosten fiscaal aftrekbaar. Wat als u goederen uit uw privévermogen gaat gebruiken voor uw onderneming? Zijn de kosten daarvan dan ook aftrekbaar?

Lees meer

Brexit, deal or no deal, wat te doen?

U weet het wel, het is meer dan waarschijnlijk dat op 29 maart 2019 het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat. Dit raakt meer bedrijven dan gedacht. Ook uw bedrijf?

Lees meer

Maximale vrijwilligersvergoeding verhoogd

Huidige regeling. Onder de vrijwilligersregeling kon aan vrijwilligers een vergoeding worden toegekend van maximaal € 150 per maand tot een maximum van € 1.500 per jaar zonder dat er loonheffing hoefde te worden ingehouden en afgedragen.

Lees meer

Afmelden | Disclaimer facebook icoon twitter icoon youtube icoon
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven voor de Partners in Administraties nieuwsbrief met e-mailadres . Als u deze nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen kunt u zich uitschrijven