“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Voorlopige aanslag 2018 wijzigen?

Belastingrente. Voor de aanslag inkomstenbelasting (IB) 2018 van uw onderneming geldt dat de Belastingdienst vanaf 1 juli 2019 belastingrente berekent. Voor de IB bedraagt deze belastingrente momenteel maar liefst 4%. U kunt een hoge renterekening van de Belastingdienst voorkomen door nu alvast de voorlopige aanslag IB over 2018 te controleren.

Geen of een te lage voorlopige aanslag. Als uit de voorlopige winstcijfers van uw bedrijf over 2018 blijkt dat u IB moet bijbetalen en er geen of een te lage voorlopige aanslag IB 2018 is opgelegd, dien dan zo snel mogelijk bij de Belastingdienst een verzoek in om een (nadere) voorlopige aanslag op te leggen.

Voor 1 mei 2019.  Het is van belang dat dit verzoek in ieder geval voor 1 mei 2019 wordt gedaan. U bent dan, mits de Belastingdienst niet afwijkt van uw aangifte, geen belastingrente verschuldigd.

Voorlopige aanslag te hoog. Ook als uw voorlopige aanslag IB 2018 te hoog is, is het raadzaam een verzoek bij de Belastingdienst in te dienen om de voorlopige aanslag te verlagen. Het zogenaamde ‘sparen’ bij de Belastingdienst is namelijk al een tijdje voorbij. De Belastingdienst vergoedt over het algemeen geen rente meer over een te hoge aanslag. Let op.  Ook bij de vermindering van een voorlopige aanslag krijgt u geen rente meer.

Voorlopige aanslag wijzigen. U kunt een voorlopige aanslag aanvragen of wijzigen door het formulier ‘Verzoek of wijziging voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2018’ op het beveiligde deel van de website van de Belastingdienst in te vullen. Het is ook mogelijk om de aanvraag of de wijziging van de voorlopige aanslag met uw commerciële softwarepakket te doen of dit door uw adviseur te laten doen.

Verwacht u dat u winstbelasting moet (bij)betalen over 2018, vraag dan voor 1 mei 2019 een (nadere) voorlopige aanslag aan. Zo voorkomt u een hoge renterekening. bron:indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl