“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Verkoop aan Britse particulieren, wat met de Brexit?

Brexit. Door de Brexit veranderen onder meer de regels rond verkopen aan particulieren zoals verkopen tot een maximale waarde van GBP 135 door leveranciers buiten het VK.

Maximaal bedrag? Het bedrag van GBP 135 heeft betrekking op de totale waarde van de levering en dus niet op de waarde van de afzonderlijke artikelen. De nieuwe regeling houdt in dat er Britse btw in rekening gebracht moet worden door de leverancier.

Registratieplicht. De nieuwe regeling betekent dat de leverancier zich daarom ook in het Verenigd Koninkrijk moet registreren. Drijft u handel met het Verenigd Koninkrijk, dan dient u zich dus te laten registreren. Dit is niet nodig als de klant zelf een btw-nummer heeft, maar dit zal bij particulieren niet het geval zijn. Bij verkopen met een waarde boven de genoemde grens van GBP 135, moet de afnemer de btw betalen. U hoeft zich dan dus ook niet te registreren.

Per 1 januari 2021 kent het Verenigd Koninkrijk een eigen regeling voor verkopen met een waarde van maximaal GBP 135 aan particulieren. De regeling betekent dat de leverancier Britse btw moet afdragen. Hiervoor moet u zich laten registreren. bron:indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl