“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

TVL-beschikking ontvangen

Heeft u de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aangevraagd en bent u het niet eens met de hoogte van de subsidie of heeft u een afwijzing gekregen, dan kunt u tegen ieder besluit bezwaar aantekenen. Bezwaar maken is zinvol daar de helft van de bezwaren gegrond worden verklaard.

Waartegen bezwaar maken? Zoals u weet, is de hoogte van de TVL mede afhankelijk van het vastelastenpercentage dat hoort bij uw SBI-code.

Voorbeeld.U heeft bij uw inschrijving in het Handelsregister duidelijk een verkeerde SBI-code gekregen of uw hoofdactiviteit is aantoonbaar anders dan de hoofdactiviteit die op 15 maart 2020 in het Handelsregister stond. Op een totaal van 355.765 TVL-besluiten is in totaal 12.143 keer bezwaar gemaakt, waarvan er 4.939 zijn afgehandeld en nog 7.204 in behandeling zijn. Van de afgehandelde bezwaren heeft 53% van de bezwaarmakers gelijk gekregen.

Vertraging. Het inboeken van de bezwaren heeft echter vertraging opgelopen waardoor het langer duurt voordat u een reactie krijgt op uw bezwaar. RVO.nl heeft daarom extra mensen ingezet.

Bezwaar maken. Bent u het niet eens met een beslissing van RVO.nl over de aanvraag van de TVL, dan kunt u tegen de beslissing van uw aanvraag bezwaar maken. Dit kan zowel schriftelijk (alleen per post) als digitaal via https://mijn.rvo.nl/bezwaar Uw bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat u het besluit op de TVL-aanvraag heeft ontvangen, binnen zijn bij RVO.nl.

Voorbeeld.De datum op de brief van de beslissing van RVO.nl is 3 augustus 2021. De zeswekentermijn gaat in op 4 augustus 2021. Digitaal of schriftelijk bezwaar maken kan dan tot en met 7 september 2021.

Bezwaartermijn verstreken? Als de bezwaartermijn is verstreken, kunt u geen bezwaar meer maken op het besluit van RVO.nl op de TVL-aanvraag.

Bent u het niet eens met de TVL-beschikking, maak dan binnen zes weken digitaal of per post. bron indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl