“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Toeslagen voor uw kind(eren)?

Kindgebonden budget 2017

Tot 18 jaar. Een kindgebonden budget is een bijdrage in de kosten voor kinderen tot 18 jaar. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner aan de hierna genoemde voorwaarden voldoen.

Automatisch? Als u ook al een andere toeslag ontvangt, hoort u vanzelf van de Belastingdienst of u recht heeft op een kindgebonden budget.

Zelf aanvragen. Als u (ten onrechte) geen bericht krijgt van de Belastingdienst, bijvoorbeeld omdat u geen andere toeslag ontvangt of omdat u eerder een kindgebonden budget kreeg dat is beëindigd, vraag het kindgebonden budget dan zelf aan.

Let op. Dit moet gebeuren door de ouder die de kinderbijslag ontvangt.

Voorwaarden. Om kindgebonden budget te krijgen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U heeft een of meer kinderen jonger dan 18 jaar.
  • U ontvangt kinderbijslag. Tip. Als uw kind 16 of 17 jaar is en de kinderbijslag gestopt is omdat uw kind overdag niet meer op school zit, heeft u toch recht op een kindgebonden budget.
  • Uw (gezamenlijke) inkomen is niet te hoog. Hoe hoog het inkomen mag zijn, hangt af van het aantal kinderen.
  • Uw (gezamenlijke) vermogen is niet te hoog. Als u geen toeslagpartner heeft, mag u € 107.752,- aan vermogen hebben. Heeft u wel een toeslagpartner, dan mag u samen € 132.752,- aan vermogen hebben.
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.

Tip. Alleenstaande ouders hebben recht op een extra toeslag, de zogeheten ‘alleenstaande-ouderkop’ van € 3.076,-.

Hoe aanvragen? Een kindgebonden budget moet u digitaal aanvragen via de site https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/toeslagen/toeslagen Voor het kindgebonden budget 2016 kan dat nog tot 1 september 2017. Heeft u uitstel voor uw belastingaangifte, dan werkt deze termijn door naar de aanvraagtermijn voor de toeslagen.

Kinderopvangtoeslag

Voorwaarden. Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U werkt, volgt een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus.
  • U heeft met het kindercentrum of gastouderbureau een contract afgesloten.
  • U betaalt zelf een eigen bijdrage.
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning.
  • U krijgt kinderbijslag, een pleegouderbijdrage, of u onderhoudt het kind in belangrijke mate.
  • Uw kind gaat naar een geregistreerde kinderopvang.
  • Uw kind staat ingeschreven op uw woonadres.
  • Uw kind gaat nog niet naar het voortgezet onderwijs.

Aanvraagtermijn. U moet de aanvraag doen binnen drie maanden na de maand waarin uw kind voor het eerst naar de opvang gaat. Doet u dit te laat, dan loopt u een deel van de toeslag mis.

Het is een goede gewoonte om jaarlijks, zodra het inkomen definitief bekend is, (nogmaals) na te gaan of er recht is op een toeslag. U kunt gebruikmaken van de proefberekening toeslagen op https://www.belastingdienst.nl Let op de afwijkende aanvraagtermijn voor de kinderopvangtoeslag. bron:indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl