“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Soms te veel motorrijtuigenbelasting voor oude diesel …

Fijnstof. De extra te betalen motorrijtuigenbelasting (mrb) hangt samen met de hogere uitstoot van fijnstof. Het betreft vooral personen- en bestelauto’s en campers op diesel van tien jaar en ouder. De hogere uitstoot wordt veroorzaakt door het ontbreken van een roetfilter, dat pas vanaf 2011 verplicht werd. De extra heffing bedraagt 15% van de normale mrb en komt voor een gemiddelde personenauto op diesel neer op zo’n € 225 per jaar. Voor bestelauto’s van ondernemers komt de gemiddelde verhoging uit op zo’n € 54 per jaar.

Fouten. Inmiddels is bekend geworden dat de extra heffing in een aantal gevallen ten onrechte wordt opgelegd. Dit komt omdat met name van geïmporteerde diesels niet altijd bekend is of ze wel voorzien zijn van een roetfilter. Ook schijnen er fouten te zijn gemaakt bij de invoer van de gegevens inzake fijnstof. De RDW heeft zelf al ruim 5.500 fouten hersteld.

Tip.  Dit neemt niet weg dat er mogelijk nog meer automobilisten ten onrechte een hogere aanslag mrb hebben gekregen. In deze gevallen kan men bezwaar maken tegen de te hoge aanslag.

Is u ten onrechte de fijnstoftoeslag voor oudere diesels in rekening gebracht, ga dan in bezwaar. bron:indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl