“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Opnieuw toestemming voor uw nieuwsbrief?

In het verleden toestemming gevraagd? Toestemming verlenen is een vrijwillige, actieve handeling. Een vakje aanvinken en het invullen van een e-mailadres zijn zulke handelingen. Let op.  U moet ook duidelijk uitleggen wat er daarna gebeurt. ‘Vul uw e-mailadres in en download een gratis e-book’ is niet voldoende als u deze persoon ook nieuwsbrieven gaat sturen. Tip.  Kunt u aantonen (bijv. via een logbestand of via uw e-mailprogramma) dat uw relaties toestemming gegeven hebben? Dan kunt u deze relaties gewoon nieuwsbrieven blijven sturen. Iedere nieuwsbrief moet wel voorzien zijn van een uitschrijflink.

Gerechtvaardigd belang. Kunt u niet bewijzen dat er toestemming verleend is en heeft u uw abonnees vóór 25 mei regelmatig nieuwsbrieven gestuurd? Dan zullen zij er niet raar van opkijken als u dat blijft doen. U heeft dus een gerechtvaardigd belang. Mits de inhoud en frequentie nagenoeg hetzelfde zijn. Er gelden wel bepaalde vereisten die u moet kunnen motiveren bij een eventuele controle door de Autoriteit Persoonsgegevens. Tip.  Overweeg om bestaande relaties tóch opnieuw om toestemming te vragen. Dit is harder bewijs, hoeft niet gemotiveerd te worden én u schoont er uw abonneebestand mee op.

Bestaande abonnees hoeft u naar alle waarschijnlijkheid niet opnieuw om toestemming te vragen om een nieuwsbrief toe te sturen. Het is wellicht een goede gelegenheid uw verzendlijsten op te schonen. bron:indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl