“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

“Na de lockdown wil ik wel thuis blijven werken”

Is er een recht op thuiswerken? De Wet flexibel werken, die in 2016 is ingevoerd, heeft deze bijnaam wel gekregen. Een werknemer mag, uiterlijk twee maanden voor ingangsdatum, vragen om een wijziging van zijn arbeidsomvang, spreiding van de werkuren en de werkplek.

Tip.  U mag dit verzoek echter weigeren. In het geval van de verandering van werkplek hoeft u hiervoor geen zwaarwichtige reden te hebben. U moet wel met de werknemer overleggen en een reden opgeven waarom u weigert.

Niet of niet tijdig reageren. Als uw werknemer schriftelijk (dit mag ook via e-mail of app) een verzoek om thuis te werken doet, moet u wel een reactie geven.

Let op.  Als u niet binnen een maand voor de ingangsdatum van de aanpassing schriftelijk heeft gereageerd, dan wordt het verzoek automatisch vastgesteld volgens de wensen van uw werknemer!

Als uw werknemer schriftelijk verzoekt om thuis te werken en u wilt dit weigeren, dan moet u schriftelijk reageren. Doet u dit niet (tijdig), dan mag uw werknemer thuiswerken. bron:indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl