“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Kleineondernemersregeling eenvoudiger?

  • een vrijstelling zonder btw-aftrek tot een bepaalde omzet;
  • ieder EU-land mag de omzetdrempel zelf bepalen;
  • vrijstelling geldt ook over de grens:
  • vereenvoudigingen doorvoeren, zoals ontheffing factuurverplichtingen, verplichte jaaraangifte (of helemaal geen aangifte), eenvoudigere registratie- en aangifteverplichtingen.

De wijzigingen moeten volgens de Europese Commissie uiterlijk per 1 juli 2022 ingaan, maar in Nederland gaan deze waarschijnlijk al per 01.01.2019 in, aldus een recente beleidsnota waarin staat dat de wijziging in het Belastingplan 2019 komt. We volgen dit voor u op de voet.

Wat betekent dit voor u? Als het voorstel wordt aangenomen, zal de vermindering in de kleineondernemersregeling (KOR) vervallen. Er is dan een vrijstelling tot een bepaalde omzetdrempel en daarboven niet meer. Als u te maken heeft met buitenlandse btw-verplichtingen (bijv. elektronische diensten of afstandsverkopen), dan kunt u ook profiteren van ‘lokale KOR ’.

De aangekondigde vereenvoudiging moet eerst nog worden aangenomen in de Europese Commissie. Nederland wil de KOR al per 1 januari 2019 wijzigen. Dus houd de berichtgeving hierover goed in de gaten. bron:indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl