“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Internet met bijbetaling vrijgesteld of belast?

Internetabonnement vergoeden

Voor veel thuiswerkende werknemers is een internetabonnement een must. De kosten ervan mag u onder bepaalde voorwaarden belastingvrij vergoeden. Dat geldt ook voor de kosten van gereedschappen, computers, mobiele communicatiemiddelen, zoals smartphones en dergelijke apparatuur. Let op. Hiervoor geldt de belangrijke voorwaarde dat deze zaken naar uw redelijke oordeel noodzakelijk moeten zijn voor het werk. Een andere voorwaarde is dat de werknemer voor deze zaken geen eigen bijdrage mag betalen. Alleen als hij een andere, duurdere uitvoering wil, mag dat weer wel.

Herzien beleid Belastingdienst

Onlangs heeft de Belastingdienst bekendgemaakt dat een eigen bijdrage van de werknemer voor een internetabonnement de vrijstelling niet langer in de weg staat. Tip. Dit verruimt dus de mogelijkheden, omdat ook een gedeeltelijke vergoeding nu mogelijk is. Let op. Het verbod op een eigen bijdrage blijft voor de andere genoemde noodzakelijke apparatuur wel van kracht.

Houd er rekening mee dat u een noodzakelijk internetabonnement voortaan ook onbelast mag vergoeden of verstrekken als de werknemer er een eigen bijdrage voor betaalt. Dat was voorheen niet zo. bron:indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl