“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

DNB waarschuwt voor cryptobeurs Binance

Onduidelijk

Het handelsplatform heeft zich niet zoals wettelijk verplicht geregistreerd bij De Nederlandsche Bank. De diensten die de cryptobeurs aanbiedt in Nederland zijn dus illegaal. Het is niet duidelijk of er echt concrete aanwijzingen zijn dat Binance daadwerkelijk betrokken is bij illegale activiteiten, dat schrijft NOS.

Ook is onduidelijk waarom DNB nu specifiek voor dit platform waarschuwt en niet voor andere internationale cryptobeurzen. Vanwege de geheimhoudingsplicht kan de toezichthouder hier verder niets over zeggen. Wel gaven de Britse en Italiaanse toezichthouders eerder een vergelijkbare waarschuwing.

Niet op de hoogte

Klanten van het platform zijn niet in overtreding overigens. Of er stappen worden gezet tegen de cryptobeurs is ook niet duidelijk. Binance is naar eigen zeggen de grootste cryptobeurs van de wereld. Het platform zou 1,4 miljoen transacties per seconde verwerken. Hoeveel Nederlandse klanten Binance heeft is ook onbekend.

Het handelsplatform laat in een reactie weten niet op de hoogte te zijn van de waarschuwing van DNB. Bovendien zegt Binance zich aan de regels te houden en constructief samen te werken met De Nederlandsche Bank. Er zou een aanvraag lopen voor de vereiste registratie bij DNB, aldus NOS. bron: nextens


Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl