“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Derde en vierde kwartaalaangifte

Kwartaalaangifte btw. Het op tijd indienen en betalen van de aangiften btw blijkt voor veel ondernemers nog regelmatig lastig te zijn. Forse boetes zijn het gevolg. Vervelend en onnodig!

Wat zijn de termijnen?

Aangifte- en betaaltermijnen vanaf het tweede kwartaal 2019.

Tijdvak Uiterste aangiftedatum Uiterste betaaldatum
3e kwartaal 31 oktober 2019 voor 24.00 uur 31 oktober 2019
4e kwartaal 31 januari 2020 voor 24.00 uur 31 januari 2020

Let op.  Op de uiterste betaaldatum moet het geld op de bankrekening van de Belastingdienst staan.

Niet tijdig indienen. Als u de aangifte omzetbelasting niet of niet binnen de termijn indient, is dit een aangifteverzuim waarvoor u een boete kunt krijgen van € 65 (2019). Wanneer u de btw-aangifte stelselmatig niet of te laat indient, kan er een maximale boete van € 131 (2019) opgelegd worden. Deze boete is niet gerelateerd aan het belastingbedrag. Tip.  Voor het tijdig doen van uw btw-aangifte geldt er een coulancetermijn. U kunt de boete ontlopen door alsnog binnen zeven kalenderdagen na de uiterste aangiftetermijn uw aangifte te doen.

Betaalt u te laat? Dan kunt u een betaalverzuimboete van 3% van het verschuldigde btw-bedrag krijgen met een minimum van € 50 en een maximum van € 5.278.

Coulancetermijn. Voor het tijdig betalen van uw btw-aangifte hanteert de Belastingdienst een coulancetermijn. De coulancetermijn begint na de uiterste betaaldatum en eindigt zeven kalenderdagen na de uiterste betaaldatum. Betaalt u de verschuldigde btw alsnog binnen deze coulancetermijn en heeft u de vorige btw-aangifte op tijd en volledig betaald, dan krijgt u geen betaalverzuimboete. U krijgt wel een verzuimmededeling. Let op.  Heeft u de vorige btw-aangifte niet op tijd en volledig betaald, dan krijgt u wel een betaalverzuimboete. Betaalt u deels binnen de coulancetermijn en deels buiten de coulancetermijn, dan krijgt u een verzuimboete over het gehele bedrag.

Te laat met uw aangifte? Ontloop de boete en gebruik de coulancetermijn door alsnog binnen zeven kalenderdagen na de uiterste aangiftetermijn aangifte te doen of schakel tijdig Partners in Administraties in. bron:indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl