“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Check toegekende loonkostentegemoetkoming LIV en LKV 2019 voor 1 mei

Tegemoetkomingen in de loonkosten. Werkgevers krijgen voor enkele groepen werknemers een tegemoetkoming in de loonkosten. Voor werknemers met een loon tot 125% van het wettelijk minimumloon is er het lage-inkomensvoordeel (LIV). Dit voordeel kan oplopen tot € 2.000 per werknemer per jaar. Voor oudere werknemers met een uitkering en voor werknemers met een arbeidsbeperking is er het loonkostenvoordeel (LKV), dat maximaal € 6.000 kan bedragen. De Belastingdienst rekent voor u uit op hoeveel tegemoetkoming u recht heeft en stuurt u hierover voor 15 maart bericht. Het is van belang de berekeningen goed te controleren, want deze zijn gebaseerd op uw loonaangiften. Heeft u hierbij een fout gemaakt, dan kunt u dit nog tot uiterlijk 1 mei corrigeren via de Belastingdienst. Zit er een fout in de berekening, neem dan contact op met het UWV.

Voorwaarden. Voor beide regelingen geldt een aantal voorwaarden. Zo is voor het LIV met name van belang dat de werknemer in het jaar minstens 1.248 verloonde uren heeft. Voor het LKV is de zogenaamde ‘doelgroepverklaring’ vereist, die binnen drie maanden na aanvang van de dienstbetrekking moet worden aangevraagd. Ook is het van belang dat u de tegemoetkoming heeft aangevraagd, terwijl dit voor het LIV weer niet vereist is.

Controleer of uw tegemoetkomingen in de loonkosten correct zijn berekend. Heeft u een fout gemaakt bij het aanleveren van gegevens of is de berekening fout, dan kunt u deze nog tot 1 mei van dit jaar corrigeren via de Belastingdienst, respectievelijk het UWV. bron:indicator


Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl