“…Doet u waar u goed in bent en laat de rest aan ons over…”

Bodywarmer als fiscaal warmhoudertje?

Ter beschikking stellen. Kleding mag u onbelast ter beschikking stellen (u blijft eigenaar) als het gaat om werkkleding die geheel of gedeeltelijk op de werkplek wordt gedragen. Let op. Het is dus wel nodig dat de bodywarmers ook voor het werk gebruikt worden!

Onbelast? U kunt belastingheffing voorkomen door ervoor te zorgen dat de fiscus de bodywarmer als werkkleding aanmerkt. Dit doet u door de bodywarmers te laten bedrukken met uw logo, want kleding die voorzien is van een of meer beeldkenmerken (logo’s), waarvan de omvang per kledingstuk tezamen ten minste 70 cm2 is, is fiscaal aan te merken als werkkleding. De logo’s moeten wel goed zichtbaar zijn en in relatie staan tot uw onderneming. Op deze manier maken uw werknemers ook nog gratis reclame voor u!

Vergoeden of verstrekken? Vergoedt of verstrekt u de bodywarmer, dan is dit loon voor de werknemer. U kunt dit loon ook aanwijzen als eindheffingsloon, waardoor het voor de werknemer onbelast blijft.

Kleding mag u onbelast ter beschikking stellen (u blijft eigenaar) als het gaat om werkkleding die geheel of gedeeltelijk op de werkplek wordt gedragen. Dat is doorslaggevend. bron:indicator

Wilhelminalaan 1, 1441 EK Purmerend
Tel: 0299-767002 / E-mail: info@partnersinadministraties.nl